Ангел Русев пети на Европейско първенство за мъже

Спорт

27-03-2018, 11:49

Снимка:

Тежкоатлетически спорен клуб "Русе "

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Русенците Стилян Гроздев и Ангел Русев представят България на Европейското по щанги

В категорията изтласкване, Ангел Русев направи успешни опити на 125 и 128 килограма и така успя да постигне общ двубой от 233 килограма

Състезателят на Тежкоатлетически спорен клуб "Русе " Ангел Русев се класира на пето място при дебюта си на Европейско първенство по вдигане на тежести при мъжете, което започна вчера в Букурещ. Възпитаникът на треньорите Кръстина и Радослав Атанасови излезе на състезателния подиум в категория до 56 килограма.

 

8 състезатели се включиха в борбата за медалите в група А на категорията. 16-годишният Ангел влезе в състезанието със 55.98 грама лично тегло. В първото движение – изхвърляне, русенецът, който беше извеждан на подиума от личния си треньор Радослав Атанасов, записа три успешни опита – на 100, 103 и 105 килограма.

 

В категорията изтласкване, Ангел Русев направи успешни опити на 125 и 128 килограма и така успя да постигне общ двубой от 233 килограма.

 

Днес на състезателния подиум в мултифункционалната зала за Олимпийска подготовка излиза още един щангист от Русе – Стилиян Гроздев, който също е възпитаник на школата на ТСК и треньорите Кръстина и Радослав Атанасови. В категорията ще вдига още един българин – Владимир Урумов, като заявените от двамата щангисти тежести в двете движения са най-високите от всички състезатели.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов