Инициатива „Училище на поколенията“ прави виртуален музей

Мисия

26-03-2018, 13:12

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Започна проект „Спортната история на Русе“

Участниците могат да предоставят дипломи, снимки, спомени, информация за преподаватели и учебен процес

Професионална гимназия по икономика и управление „Елиас Канети“ – Русе кани всички бивши и настоящи възпитаници, учители, служители и лица, свързани с икономическото образование в Русе и с училището, да се включат в инициативата „Училище на поколенията“. Участниците могат да предоставят дипломи, снимки, спомени, информация за преподаватели и учебен процес, символи, ритуали и други документи и предмети, свързани със създаването и развитието на икономическото училище и образование в Русе. Предоставените материали ще обогатят историческата памет на училището и на град Русе и ще бъдат включени в музейната експозиция на гимназията и във виртуалния училищен музей. Желаещите да представят информация, документи или предмети могат да осъществят връзка с организаторите: на e-mail: pgiu-ruse@jusoft.net или на адрес:

гр. Русе - 7000, ул. „Борисова” 22, ПГИУ „Елиас Канети” – Русе, Калина Пенева ,Тел. 082/834510, 082/834074

Инициативата „Училище на поколенията“ е в рамките на проект „Технологиите на бъдещето в полза и за съхранение на градската и на училищната идентичност“ по програма „Знание и растеж“, осъществявана от Фондация „Русе – град на свободния дух“, с подкрепата на фондация „Еконт“. Проектното предложение предвижда създаването на виртуални мултимедийни продукти – платформа  за мултимедийна визуализация (тип холограмна пирамида) за отразяване на история, постижения, училищен живот, значими за училището и града събития във фоайето на гимназията, и киоск (информационна точка – info point), който ще бъде монтиран от външната страна на стълбите на главния вход на училището. Достъп до създадената от ПГИУ „Елиас Канети“ – Русе информационна система  ще имат не само ученици, учители, служители и родители в училището, но и ученици от другите  училища, външни лица, жители и гости на града, български и чуждестранни туристи.

Централното разположение на ПГИУ „Елиас Канети“ – Русе ще благоприятства лесното и бързо разпространение на информация към всички заинтересовани страни. Информацията ще бъде предоставена чрез високотехнологични продукти, които все повече се налагат в ежедневието на хората като средство за общуване и обмен на информация. Ще се извършва  непрекъснато и постоянно обновяване на базата данни, като за целта ще се извършва обучение на работни групи. Проектът ще се реализира до 15 декември 2018 година, а партньори на училището са Русенски университет „Ангел Кънчев“, Международно дружество „Елиас Канети“ и Училищно настоятелство при ПГИУ „Елиас Канети“ – Русе.  Целта на проекта е съхраняване и популяризиране на историята и ценностите, които са полезни и днес на обществото, чрез използване на съвременните технологии.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)