С вълшебства, математика и галоши в Нощта на Андерсен

Русе Лайф

26-03-2018, 11:30

Снимка:

РБ "Любен Каравелов"

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Русенците Стилян Гроздев и Ангел Русев представят България на Европейското по щанги

За спокойствието на родителите екип на библиотеката споделяше във фейсбук през цялата нощ снимки и видеа

За шеста поредна година Русенската библиотека е част от „Нощ на Андерсен“. Детската нощ „От приказка в приказка“ е посветена на 180-годишнината от създаването на приказката  за храбрия оловен войник. Събитието се организира за Международния ден на детската книга и изкуствата за деца -  рождения  ден  на Ханс Кристиян Андерсен.

Шестнайсет  любознателни русенчета преживяха приказна нощ. В „Запознай се с приятел“ психологът Венета Венкова предразположи децата към общуване и запознанство. От приказка в приказка малчуганите преминаваха с помощта на професионалистите от Образователен театър „Любознайко“ с ръководител Снежанка Николова. Откриваха вълшебни предмети, решаваха загадки чрез математически игри, подреждаха приказки с помощта на ребуси, разгадаваха анаграми. Срещнаха император, в тъмното търсиха скъпоценности. Пресмятаха три на квадрат и трябваше да изсвирят резултата. Намисляха си желания, обути в галоши. Танци, музика и игри в „Музикалната щуротея“ огласиха зала Изкуство. Децата измислиха приказка с неочакван край, играха с магнити в магнитното приключение на храбрия оловен войник.

За вкусната вечеря се погрижиха нашите спонсори от ресторант „Понтона“, Месокомбинат „Надежда-М“ ООД гр. Бяла, Хлебопекарна Филаделфия, „Метро“ гр. Русе и „Виста-15“ - пекарни, магазини за хляб и торти. Здравето на малчуганите беше поверено в опитните ръце на мед. сестра Анелия Андреева от МБАЛ „МЕДИКА РУСЕ“.

На сутринта забавленията започнаха  със спортна акробатика, водена от треньора Венета Тодорова към АК „Локомотив“ (Русе). Петокласникът от СУ „Възраждане“ Даниел Станев представи акробатично съчетание пред малките гости. Накрая участниците в нощта на Андерсен получиха картичка и 3D фигурка на храбрия оловен войник, споделиха пред медии и родители своите преживявания и изявиха желание за участие догодина.

За спокойствието на родителите екип на Библиотеката споделяше във фейсбук през цялата нощ снимки и видеа от забавленията на децата.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов