Моника и Моника победиха в „Буквоплет 2018”

Животът

26-03-2018, 10:37

Снимка:

Лайънс клуб Сексагинта Приста

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Русенците Стилян Гроздев и Ангел Русев представят България на Европейското по щанги

В поздравителен адрес кметът на Русе даде висока оценка на инициативата

Третото градско състезание „Буквоплет“, организирано от „Лайънс клуб Русе Север“, „Лайънс клуб Русе“ и „Лайънс клуб Сексагинта Приста“ завърши. Участваха  второкласници от русенските училища, техните учители и родители бяха поздравени от Георги Георгиев – експерт „Връзки с обществеността” на Областна администрация Русе, който отличи патриотичната насоченост на състезанието и пожела участниците да са успешни във всички образователни направления. В поздравителен адрес  кметът на Русе Пламен Стоилов даде висока оценка на инициативата на русенските лайънс клубове и пожела бъдещи успехи на участниците. В третото градско състезание „Буквоплет“ премериха сили 34 второкласници от 17 училища в гр.Русе, кв. Долапите и гр. Мартен. За първи път се присъединиха и възпитаници на НУИ „Проф. Веселин Стоянов”.

От първите два изключително оспорвани кръга до финала достигнаха Моника Станоева от СУПНЕ „Фридрих Шилер” и Моника Пенева от ОУ „Иван Вазов”. В търсенето на подходящите думи в предложените непълни изречения, представителката на СУПНЕ „Фридрих Шилер” имаше повече правилни предложения и заслужено беше определена за „Буквоплет” за 2018 на град Русе. За доброто настроение и истинското усещане за празник допринесоха възпитаниците на ОБДЦКИ Русе – фолклорен ансамбъл „Русчуклийче”, квартет на ДВГ „Слънце“ , братята Васил и Мартин Сиромахови и формация за модерен балет „Мираж”. За всички участници имаше грамоти, пъзели с карта на България, а за финалистите и електронни четци.

 

Следващите градски състезания са  във Варна, Шумен и Свиленград. Привържениците на идеята в цялата страна се увеличават и имаме основания да се надяваме в съвсем скоро време Русе да домакинства национално състезание „Буквоплет”, съобщават организаторите. Организаторите изказват благодарност на РУО на МОН- Русе; РУ „Ангел Кънчев” и Канев център, ОБДЦКИ Русе, ресторант „Радилон“ и сладкарница „Златните рибки“ за подкрепата в организирането на Градското състезание „Буквоплет 2018”. 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)