Обучение по лични финанси за неикономисти

Парите

24-03-2018, 09:00

Снимка:

Пресцентър Русенски университет

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

За четвърти път Ден на кариерното ориентиране в Русенския университет

За пръв път в България

Русенският университет става първият в България, в който започва обучение по лични финанси за студенти от неикономически университети и специалности. Проектът, иницииран от Junior Achievement България и NN България, има за цел да даде практически знания по лични финанси на младите хора от висшите училища. Проведена анкета сред студенти неикономисти показва, че 84% от тях вярват, че са им необходими допълнителни знания за управлението на личните им финанси.

Първото за България обучение със серия лекции ще се проведе на 23 и 24 март. Началото на курса е в 10 часа в зала 2.101 на Русенския университет, а лектор ще бъде доц. Даниела Бобева от УНСС – един от авторите на учебника „Лични финанси: Въведение”. Събитието е отворено както за студенти, така и за граждани, които искат да придобият знания как да планират финансите си, за да постигат целите си, как да използват финансови продукти и услуги за студенти и какви грешки трябва да избягват при управление на парите си. Участниците в курса ще получат сертификати за завършеното обучение.

Въвеждането на дисциплината в Русенския университет е в специалностите от професионално направление  Педагогика. Партньорството на Русенския университет с Junior Achievement България е дългогодишно, като сред реализираните общи инициативи са провеждането на Иновационни лагери за средните училища, създаването на учебни компании за студенти, а в последните две години и участие в Националните обучения за студенти.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов