Завърши Деня на кариерното ориентиране в Русенския университет

Парите

21-03-2018, 15:03

Снимка:

Пресцентър Русенски университет

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ден на отворените врати на Русенския университет

Първокурсниците проучиха възможностите за стажове, работа и мобилност

За четвърта поредна година в Русенския университет се проведе Ден на кариерното ориентиране на първокурсника като част от форума „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“. Целта е младежите, които са в началото на следването си в Русенския университет, да се срещнат с фирмите участници в Националните дни на кариерата и да придобият представа какви ще бъдат очакванията на работодателите към тях след няколко години.

За студентите е важно още в първи курс да изберат посоката на своята кариера, да се запознаят с различните извънаудиторни занимания и с опциите за международен обмен. Зам.-ректорът по международно сътрудничество – проф. Юлиана Попова представи програма Еразъм+ и условията за кандидатстване, като начин за запознаване с живота и научните традиции в университети в Европейския съюз или други държави. Освен обучение в чужда среда, Еразъм студентите установяват контакти със свои колеги от различни държави и усъвършенстват чуждоезиковите си умения.

Председателят на Студентския съвет – Станимир Бояджиев презентира професионалните клубове в Русенския университет, а от ръководителя на Центъра за кариерно развитие – проф. Иван Евстатиев студентите получиха информация за възможностите за работа, докато се обучават.

60 първокурсници, успешно издържали изпитите в първата си сесия получиха грамоти за постигнат успех от ректора чл.-кор. проф. Христо Белоев.

В националния кариерен форум в Русе участваха 32 компании, които предлагаха различни позиции за работа и стаж, а посетителите имаха шанса да получат пряк достъп до специалистите „Човешки ресурси“, да поговорят с тях за възможностите за развитие и да получат ценни кариерни съвети.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов