Утре -квартет „Микеланджело“и звездната пианистка Пламена Мангова

Мисия

21-03-2018, 12:42

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Много партньори привлече МФ „Мартенски музикални дни“

От създаването си квартетът печели симпатиите на критиците

 В четвъртък, 22 март, в зала „Европа“,  русенската  публика  ще се срещне с младите надежди на оперното пеене от Майсторския клас на оперната прима Дарина Такова. Тя води майсторския клас по оперно пеене в рамките на фестивала от 16 до 22 март, когато учениците ще представят наученото на заключителен концерт.  Същата вечер, от 19 ч., в Голяма зала на Доходно здание предстои едно истинско ансамблово предизвикателство, майсторски поднесено от струнен квартет „Микеланджело“ и звездната пианистка Пламена Мангова. Те ще изпълнят произведения от Й. Хайдн, Ц. Франк и А. Дворжак.

Квартет „Микеланджело“, в състав Михаела Мартин (цигулка), Даниел Аустрих (цигулка), Нобуко Имаи (виола) и Франс Хелмерсон (виолончело), е основан през 2002 г. от четирима музиканти, популярни като солисти, камерни изпълнители и преподаватели, които споделят желанието да свирят заедно най-добрия репертоар. От създаването си квартетът печели симпатиите на критиците, които високо ценят колективната виртуозност на членовете му.

Русенската публика ще има привилегията за втори път в една седмица да посрещне ненадминатата Пламена Мангова. След блестящото си изпълнение заедно с Румънския национален оркестър на 18 март, само няколко дни по-късно тя отново стъпва на сцената на Мартенски музикални дни, за да зарадва всички ценители с брилянтното си майсторство.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов