Национални дни на кариерата 2018 за 13-и път

Парите

21-03-2018, 10:26

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Кметът връчи златна значка „Русе на цигуларя Минчо Минчев

Форумът, от който започват хиляди кариери, отново е в Русе

На 21 март (сряда) от 10 ч. в Русенския университет ще бъде даден стартът на русенското издание на „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ – най-голямото кариерно изложение в България. Форумът ще се проведе за 13-и път в Русе. Както винаги входът за търсещи работа е свободен. Тази година участие в града са заявили 32 компании.

„Национални дни на кариерата“ в Русе по традиция се посещава от стотици млади хора, като средно един на всеки шест дошли до щандовете на някои от най-добрите работодатели успешно започва работа или стаж. Провеждането на „Национални дни на кариерата“ в партньорство с Русенски университет „Ангел Кънчев“ прави събитието по-удобен и по-евтин начин за компаниите да достигнат до много от потенциалните таланти, които все още са свободни на пазара или не са се ориентирали кариерно. Това е особено важно сега, когато един от най-сериозните проблеми пред ръста на бизнеса в България е недостигът на кадри. Тенденцията ще продължи да се утвърждава през 2018 г., и вече достигна непознати досега нива. Това се признава както от представителите на местния бизнес, така и от изследователите на пазара и чуждестранните инвеститори.

С участието във форума фирмите имат възможност да се срещнат с образовани млади хора от различни специалности и професионални направления, и да предложат всички видове позиции в предприятието. От своя страна младите хора, посетили изложението в удобна за тях локация – сградата на местния университет, имат шанса да получат пряк достъп до специалистите „Човешки ресурси“ на компаниите, да поговорят с тях за възможностите за развитие и да получат ценни кариерни съвети.

Тази година един от акцентите за дошлите до изложението ще бъде и подобреното потребителско изживяване. Посетителите ще имат възможността да се потопят във виртуалната реалност (VR) на специалния демонстрационен щанд.

„Национални дни на кариерата“ се организират от JobTiger с генералното спонсорство на Нестле България. Повече информация за програмата и участващите компании, както и статистика и история на изложението, можете да намерите на http://national.careerdays.bg.

 

JobTiger.bg е първият кариерен сайт в България, създаден през 2000 г. След повече от 17 години опит и международно ноу-хау имаме над 30 000 клиенти и контакт с повече от 325 000 кандидати за работа. През годините развихме дейността си в посока изграждане на утвърдена HR агенция с иновативен и икономически ефективен подход. Освен пълен набор от услуги по подбор на персонал, екипът ни е и най-големият организатор на събития в страната, сред които най-мащабният кариерен форум в България – „Национални дни на кариерата” и първият изцяло онлайн форум „Виртуални дни на кариерата“. Специалистите в JobTiger провеждат и редица кариерни обучения, а през последните години кампанията предлага пълен набор от Employer Branding активности на своите клиенти. Сред успешните проекти на JobTiger са и онлайн кариерният портал – JobTiger.tv, създаден през 2012 г., където всеки може да научи полезни съвети за своето кариерно развитие и пазара на труда. Фирмата създава и Audit Advice Associates (AAA) - компания, специализирана в HR одит.

 

З



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов