Международен ден на франкофонията

Русе Лайф

20-03-2018, 11:34

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

РЗИ – Русе отбелязва Световния ден на водата с няколко инициативи

Утре- комедията „Je fais le mort"

Международният ден на франкофонията и една година от членството си в Университетската агенция на франкофонията (AUF) ще бъдат отбелязани днес в Русенския университет. Събитието ще започне в 11:30 часа във фоайето на Централен корпус с приветствия от ректора чл.-кор. проф. дтн Христо Белоев и представител на Университетската агенция на франкофонията. Ще бъдат наградени най-добрите автори на есета на френски език в обявения конкурс на тема „За да подготвиш бъдещето си, трябва само да създадеш свое настояще” (Антоан дьо Сент-Екзюпери).

Артистична програма, с участието на ученици от СУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ“, НУИ „Проф. Веселин Стоянов“ и ПГО „Недка Иван Лазарова“, ще покаже пред публиката красотата на френската поезия и френската класическа музика, а възпитаниците на гимназията по облекло ще направят мини дефиле „Париж-столица на световната мода“.

 

Утре  от 18:30 часа в зала 2.101 ще се състои френска филмова вечер, организирана от Монтюпе и Гимназията по европейски езици в Русе. Прожекцията на комедията „Je fais le mort“ е със свободен вход.

 

На 22 март (четвъртък) в Аула 1 екипът на Средното училище по европейски езици ще отдаде нужното внимание към френската култура. В програма, подготвена от учениците и учителите, ще се включи и танцовият състав на университета, който ще поздрави публиката с френски танц. Във фоайето на Ректората ще бъде подредена изложба, показваща творби от проекта  "Outings" на френския визуален артист и кино режисьор от корсикански произход Жулиен дьо Казабианка.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)