Очакваме Часът на Земята

Дунав

18-03-2018, 09:00

Снимка:

WWF

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

ОУ “Отец Паисий” – Русе в прегръдките на българския трибагреник

На 24 март , от 20,30 до 21,30 часа

Знаковото световно събитие на WWF, Часът на Земята, за пореден път ще обедини милиони хора по света в послания и действия за опазване на планетата. Тази година инициативата ще се проведе в събота, 24 март, от 20,30 до 21,30 часа.  Нашият споделен дом е изправен пред застрашителна загуба на биоразнообразие и климатични промени. Затова природозащитната инициатива на WWF обединява отделни хора,  бизнеси и правителства в търсене на решения и конкретни действия за изграждане на здравословно и устойчиво бъдеще за всички.  Започвайки като символично събитие за гасене на осветлението в Сидни през 2007 г., Часът на Земята вече се отбелязва в повече от 180 държави като световен споделен момент на солидарност за планетата. Онлайн хаштагът #EarthHour и сродни изрази генерираха  миналата година над 3,5 милиарда импресии в нощната обиколка на Часа на Земята по света.

През 2018 година екипите на WWF по света ще използват движението, за да подчертаят най-важните екологични проблеми в своята страна или регион.

Поддръжниците на инициативата  да посетят международната платформа connect2earth.org, за да споделят какво означава за тях биоразнообразието и природата в местата, където живеят, и да научат повече за природозащитата. Създадена в партньорство със секретариата на Конвенцията на Обединените нации за биологично разнообразие, платформата ще свързва хора и инициативи, за да изгради масова осведоменост относно ценностите на биологичното разнообразие и природата чрез глобален обмен на идеи по въпроси като климата, здравословните океани и устойчивия бизнес.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов