Пенсионери от Ценово и Николово се веселиха на пролетно парти

Русе Лайф

12-03-2018, 12:54

Снимка:

Пресцентър Община Ценово

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Празник „С България в сърцето“ събра ученици от Община Ценово

Разговорите се завъртяха и около участието на самодейните групи в различни фестивали и събори в страната и чужбина

Група от петдесетина жени и мъже с посребрели коси от русенското село Николово гостуваха в Ценово. Това беше първа опознавателна среща между двата пенсионерски клуба. Домакините от ПК „Млади сърца“ в продължение на няколко дни старателно се подготвяха, за да посрещнат по подобаващ начин очакваните гости. Николовчани по стара българска традиция получиха в центъра на Ценово по китка здравец, привързана с мартеница. Оказа се, че повечето от участниците в срещата се познават от дълги години. Свързват ги не само срещите от многобройните участия на самодейните състави, но и съвместни професионални ангажименти. Сред гостите от ПК „Липник“ бяха кметът на Николово Марийка Генова и председателят на клуба Тодор Паламарков.

Хората от третата възраст от двете населени места веднага намериха общи теми за разговори. Вълнуваха ги не само климатичните промени, неотложните селскостопански задачи и традиционните пенсионерски болежки. Разговорите се завъртяха и около участието на самодейните групи в различни фестивали и събори в страната и чужбина. Домакините не без гордост показаха на своите гости някои от забележителностите на родното си място. Групата от Николово с интерес разгледа новият парк, изграден по европейска програма, експонатите в етнографската сбирка и Народно читалище „Христо Ботев“. Пенсионерите сведоха глава и отдадоха заслужена почит пред Мемориала на загиналите за свободата на България.

След опознавателната обиколка из центъра на Ценово партито започна да повишава емоционалните градуси. Към празненството се присъедини и кметът на община Ценово д-р Петър Петров. Той подари по цвете на всички жени и сподели, че ще се радва, ако дружеските отношения между двата пенсионерски клуба продължат да се развиват. Гостите се отсрамиха с богата музикална програма. Изпълненията на фолклорния състав и мъжката певческа група повишиха доброто настроение. Песните бяха тематично подбрани и насочени към  празника на жената и настъпващата пролет. Пенсионерите с млади сърца и заредени с много позитивна енергия трудно успяваха да намерят време за отдих. В продължение на няколко часа занимателните игри, викторините, танците и песните не спряха дори и за секунда.

„Ще се видим съвсем скоро. След емоционалното и изпълнено с много веселие парти, съм повече от убедена, че пред двата пенсионерски клуба се открива необятно поле за сътрудничество. В Николово ще покажем не само гостоприемство, но и кулинарни възможности“, сподели в края на срещата кметът Марийка Генова.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)