Намаляват престъпленията спрямо личността в Русенско

Крими

10-03-2018, 10:00

Снимка:

ОД МВР Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

ОД МВР Русе получи положителна оценка за работата си през 2017-а

Престъпленията против собствеността продължават да заемат най-голям дял

Както обикновено най-голям дял в работата на ОД МВР Русе е борбата с разкриване на престъпления против собствеността и предотвратяване на битовата престъпност. Прстъпленията против собствеността продължават да заемат най-голям дял в структурата на криминалната престъпност - 1191 от общо 2140 регистрирани престъпления или около 55,65 на сто от тях. Забелязва се лек спад на регистрираните престъпления против собствеността спрямо 2016 г. с 80 броя или с 6,3%. 

Запазена е положителната тенденция към намаление на регистрираните престъпления против личността и другите криминални спрямо 2016 г., като основно увеличението при регистрираните идва от общоопасните престъпления и най-вече престъпленията свързани с незаконното притежание, съхранение, разпространение и производство на наркотични вещества и престъпленията по транспорта, в които влизат престъпленията по чл.343б и 343в (управление на МПС след употреба на алкохол и без книжка), което пък е в резултат на предприетите мерки за намаляване пътно транспортния травматизъм и засилване контрола на водачите на МПС.  

На територията на ОДМВР-Русе през 2017 г.са извършени общо 4 умишлени убийства, с първоначален неизвестен извършител, и четирите са приключени с повдигнати обвинения. 

За отчетния период общият брой разследвани досъдебни производства в ОДМВР – Русе се е увеличил  - 3485 бр. (2016 г. – 3202 бр.), от които 3178 броя са разследвания по общия ред, 303 са бързи производства и 4 незабавни производства.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов