Младежите от клуб „Дебати“ с отлично представяне от Национален дебатьорски форум 2018

Мисия

10-03-2018, 09:00

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

ОУ “Отец Паисий” – Русе в прегръдките на българския трибагреник

Двама представители от русенската група стигнаха до финал

Младежи от клуб „Дебати“ към Общински младежки дом - Русе участваха в Национален дебатьорски форум 2018 от 2 до 5 март в гр. Бургас, организиран от Асоциация „Дебати“ – България. През годините форумът се е утвърдил като една от най-търсените възможности от студенти, ученици и учители от цялата страна, които искат да подобрят уменията си за презентиране и говорене пред публика.

Тази година дебатьорските групи бяха определени според броя на участниците. Всички те имаха възможността да преминат обучения на български или английски език в студентски или ученически формат. Двама представители от русенската група стигнаха до финал – Мария Флорова на финал на Британски парламент на български език, а Максим Зангов на финал на Британски парламент на английски език. Двамата се наредиха на трето място в индивидуалното класиране. 

Други двама попаднаха в топ 10 говорители - Мариела Михайлова на осмо място и Кристиян Митев на пето място. Вероника Русева премина успешно обучение за съдии и треньори на клубове. Там тя получи информация как да води обучения на клубове, да организира състезания, да дава точно и ясно обратна връзка на говорителите в дебата и да ги напътства как да подобрят уменията си.

 

Дарио Крус и Дилян Костов, пораснали вече членове на клуба и ментори на настоящите членове, бяха лектори на две обучения: Дарио - на „Британски парламент за напреднали“, а Дилян - на „Британски парламент за начинаещи“.

 

В Националния дебатьорски форум се включиха над 300 души. Различните модули се провеждаха в Бургаския свободен университет, ППМГ „Акад. Н. Обрешков“, ОУ „Ал. Г. Коджакафалията“ и в Експозиционен център „Флора“.

 

Клуб „Дебати“ към Общински младежки дом - Русе е официално асоцииран към Асоциация „Дебати“ България, а по време на форума, русенските дебатьори получиха своите членски карти.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов