Домашна наркооранжерия откриха във великотърновското село Никюп

Крими

08-03-2018, 11:55

Снимка:

архив, Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Вчера при проведена специализирана полицейска операция за противодействие разпространението на наркотични вещества е извършена проверка в жилище в с. Никюп, обитавано от 29-годишния Т. Д. от Стара Загора. В жилището са установени засадени в съдове 72 растения, които при полеви наркотест са реагирали на канабис. В същото помещение са намерени и системи за вентилация и осигуряване на светлина.  Иззети са множество вещи, имащи отношение към случая. Започнато е досъдебно производство.

Същия ден в областния град при проверка на лек автомобил «БМВ», управляван от 21-годишен мъж от гр. Севлиево е установено, че водачът – И. Е. е седнал зад волана след употреба на наркотични вещества. При проверка с техническо средство, апаратът е отчел наличие на метаамфетамин. Той е дал кръвна проба. По случая е започнато досъдебно производство.

При последвало претърсване в автомобила са намерени още 3 гр. марихуана и цигара, съдържаща същото наркотично вещество. Водачът и тримата му спътници, сред които и непълнолетно момиче, всички от гр. Севлиево са задържани за срок до 24 часа по ЗМВР. Същия ден при проверка в жилище в областния град, обитавано от 32-годишния П. М. са установени и иззети около 70 гр. растителна маса, която при полеви наркотест е реагирала на марихуана. Срещу мъжа е започнато досъдебно производство.   




Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов