Русенски студенти се включват в проект срещу „насилието на честта“

Новините

07-03-2018, 14:52

Снимка:

Пресцентър Русенски университет

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

БЧК – Русе отчита дейността си 2017

Деяна Георгиева представи платформата и реализацията на дейностите на международно и национално ниво

Клубът на социалния работник при Русенския университет се включи в международен проект Посланици на добра воля срещу „насилието на честта“.

На среща във висшето училище бяха представени целите на инициативата, реализирана от фондация „Джендър проект в България“ и организации от Гърция, Испания, Италия и Великобритания. Сред партньорите е и „Център Динамика“. Приветствие в началото на дискусията отправи ректорът на Русенския университет – чл.-кор. проф. Христо Белоев. Експертът към проекта "Посланици на добра воля срещу „насилието на честта“ – Деяна Георгиева представи платформата и реализацията на дейностите на международно и национално ниво.

Бяха обсъдени теми като: Патриархални структури и насилие; Контрол-насилие-насилие „в името на честта“; Култура, ценности и норми; Концепция за честта; Бедност и социално включване.

В рамките на проекта е разработен наръчник, който дава възможност на жените – жертви или в риск от такова насилие правилно да идентифицират ситуацията и да предприемат адекватни мерки. Разработена е и програма за обучение на социални работници и полицаи, които да придобият умения за превенция, идентификация, оценка и комуникиране на формите на насилие, основани на честта.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов