Районна прокуратура – Плевен предаде на съд мъж за държане на акцизни стоки без бандерол

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда

Районна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу 34-годишен мъж  за държане на акцизни стоки без бандерол.

Обвинението срещу Мирослав К. е за това, че на  15.07.2017 г. в околностите на  гр. Плевен, в лек автомобил „Фолксваген Пасат” държал акцизни стоки без бандерол, когато такъв се изисква по силата на Закона за акцизите и данъчните складове  и Закона за тютюна и тютюневите изделия – 67,460  кг. насипен тютюн за пушене на стойност 13 492 лв. с дължим но не платен акциз в размер на 10253,92 лв., като случаят не е маловажен. Престъпление по чл.234 от НК.

Обвиняемият живее в с.Буковлък. На неустановен ден преди 15.07.2017 г. се снабдил с насипен тютюн за пушене – около 70 кг., за който не бил платен дължимия акциз и не бил придружен с акцизен бандерол. Част от тютюна пакетирал в прозрачни полиетиленови пликове, които поставил в осем по-големи чували. Останалото количество насипал в други четири чувала. На 15.07.2017 г. сутринта, натоварил в лек автомобил и потеглил. По същото време в гр.Плевен и околните населени места се извършвала специализирана полицейска организация. Обвиняемият бил спрян  за проверка, при която полицейските служители открили  безакцизната стока.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов