Посланикът на Кувейт Якуб Ал Атики посети Русенския университет

Новините

27-02-2018, 11:00

Снимка:

Пресцентър Русенски университет

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Е. Захариева представи в Кувейт условията за инвестиции и туризъм в България

Дипломатът представи свое изследване по кюрдския въпрос

Посланикът на Държавата Кувейт в България – Н. Пр. Якуб Ал Атики посети Русенския университет и се срещна със студенти. Визитата му бе по покана на ректора на висшето училище.

В лекция пред студенти от специалностите Европеистика и глобалистика; Европеистика и многостепенно управление;  Евроатлантическа и глобална сигурност и преподаватели той говори за отношенията на Кувейт с Европейския съюз. Сред засегнатите теми бе и кюрдският въпрос, като дипломатът представи свое изследване по темата.

По-късно на среща с ректорското ръководство Н. Пр. Якуб Ал Атики сподели очакванията си за задълбочаване на сътрудничеството между България и Кувейт както в сферата на икономиката, така и на образованието.

Ректорът чл.-кор. проф. Христо Белоев заяви, че Русенският университет е готов да обменя студенти и преподаватели и да работи съвместно с университети от Кувейт в областта на научните изследвания.

Н. Пр. Якуб Ал Атики познава добре научния и кадрови потенциал на Русенския университет, защото е завършил магистърската програма „Международно сътрудничество и европейски проекти“ в професионално направление „Политически науки“ именно тук.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов