Заседава Щабът за бедствия в Русе

Мисия

27-02-2018, 10:38

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Забранено е движението на камиони над 12 т през Хаинбоаз и Русе – Велико Търново

Няма да се пестят средства за осигуряването на нормални условия за гражданите, заяви кметът Пламен Стоилов

Отменени са учебните занятия в училищата на територията на град Русе и цялата община до 1 март, четвъртък, включително

Днес, в Заседателна зала на Община Русе, се проведе съвещание на кмета на Община Русе Пламен Стоилов с щаба за изпълнение на Общинския план за защита при бедствия, ръководителите на ведомства, организации и фирми по организация на снегопочистването. Присъстваха още заместник-кметовете Наталия Кръстева, Димитър Наков, Даниела Шилкова, Иван Григоров, директорът на дирекция „Обществен ред и сигурност“ Спасимир Димитров, началници и ръководители на общински предприятия и отдели, „Енерго Про“ ЕАД, „Топлофикация“ ЕАД, Областно пътно управление, ОД на МВР, РЗИ и др. Задълженията на всички ангажирани фирми и организации за зимното поддържане следва да се изпълняват в пълен обем и няма да се пестят средства за осигуряването на нормални условия за гражданите, заяви кметът Пламен Стоилов.

Той благодари на десетките граждани, които цяла нощ са му подавали сигнали по телефона, на които се реагира своевременно.

Заради усложнената зимна обстановка, снеговалеж и снегонавявания, със заповед на кмета от днес, учебните занятия са отменени до 1 март, четвъртък, включително, на територията на град Русе и цялата община. Припомням на водачите на автомобили, че могат да паркират безплатно до петък в двата подземни паркинга, под Арена  Русе и Доходно здание, за да не се пречи на снегопочистващата техника“, добави Стоилов.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов