Без сериозни криминални прояви нарушения в Ценовско през2017-а

Крими

26-02-2018, 14:27

Снимка:

Пресцентър Община Ценово

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Швейцария прати екипировка на доброволците в Ценово

Повечето от престъпленията са свързани с кражба на домашно имущество

През миналата година не са регистрирани сериозни нарушения на територията на община Ценово. Това сочат данните от анализа на криминогенната обстановка от служителите на реда. През изтеклия период полицаите са получили 29 сигнала,регистрирани са 14 престъпления. Девет от тях са разкрити и са установени нарушителите, сочат данни от оперативната информация. Повечето от престъпленията са свързани с кражба на домашно имущество.

По време на проверки пътните полицаи са съставили повече от 200 фиша и 40 акта по Закона за движение по пътищата. Санкциите са наложени най-вече за превишена скорост. Установено е едно лице, което управлява МПС без свидетелство  и едно за шофиране след употреба на алкохол. Само от началото на годината са установени трима шофьори без свидетелство за управление. Войната по пътищата взе своя данък и от община Ценово. Регистрирани са 17 катастрофи с 1 убит, 1 е със средна телесна  повреда, а четирима души са получили леки наранявания и след преглед са освободени.

Ало измамниците не спират да „опипват почвата“ сред възрастните жители на общината. Независимо от проведените разяснителни кампании сред хората от третата възраст, опитите да бъдат въвлечени в различни схеми не секват. Последната измама е регистрирана в края на 2016 година по схемата „да помогнем на полицията“ като е заведено и едно досъдебно производство. Полицейските служители подчертаха, че измамите стават само на стационарен телефон. Те допълниха, че хората с посребрели коси не бива да се доверяват веднага, а да извършат проверка.

И в деветте населени местна на общината е изградено видеонаблюдение. Благодарение на записите от камерите са разкрити няколко престъпления. Изключително добро е взаимодействието между специалистите от общинската администрация и служителите на реда, съобщи инспектор Владимир Иванов. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов