10 училища във Вечер на младия предприемач в Русенския университет

Парите

26-02-2018, 14:10

Снимка:

Пресцентър Русенски университет

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Тържествена вечер за Трети март подготвят ученици в Банско

Отборите бяха подпомагани от ментори – студенти

91 ученици от 10 училища от Русе и Две могили участваха във Вечерта на младия предприемач, организирана от Факултета по бизнес и мениджмънт на Русенския университет. Събитието протече под формата на състезание в два етапа. Средношколците бяха разпределени на случаен принцип в 14 отбора, като трябваше да решават зададени казуси. Игрите в състезанието бяха подготвени по "метода на шестте мислещи шапки", разработен от Едуард де Боно, който се използва за решаване на различни групови и индивидуални проблеми. Отборите бяха подпомагани от ментори – студенти, които се обучават в бакалавърски и магистърски специалности на бизнесфакултета. Журито, което оценяваше най-креативните идеи на "младите предприемачи", бе съставено от представители на бизнеса и академичната общност. Във всяка от игрите най-добре представилите се отбори на първо, второ и трето място бяха отличени и наградени със сертификати и предметни награди.

 

Ректорът на Русенския университет чл.-кор. проф. дтн Христо Белоев приветства учениците и техните учители, представляващи Английската гимназия, Професионалната гимназия по икономика и управление, Професионалната гимназия по туризъм, Математическата гимназия, средните училищата „Васил Левски“ и „Възраждане“ и Гимназията по европейски езици в Русе, както и Професионалната гимназия по селско стопанство „К. А. Тимирязев“ от Две могили.

 

В началото на вечерта бяха връчени паричните награди на победителите от втория етап на фотоконкурса "С една идея напред". Деканът на Факултет "Бизнес и мениджмънт" - доц. Александър Петков награди Свилен Тодоров от СУ "Възраждане", който е събрал най-много лайкове за снимката си "Silent night" и Даяна Рачева – четвъртокурсничка в специалност "Бизнес мениджмънт, получила най-висока оценка от журито за своята снимка.

 Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)