Губернатори заседаваха в Търговище

Новините

26-02-2018, 13:54

Снимка:

Пресцентър Областна управа

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

МОН предприема допълнителни мерки за олекотяване на ученическите раници

Обсъждаха образованието и закон за ВиК

Областният управител на област Русе Галин Григоров участва в работна среща на областни управители и министри в гр. Търговище.

Акцент беше поставен върху въпроси за  образователната система. Областните управители коментираха с началника на политическия кабинет на МОН Николай Стефанов действията по механизма за съвместна работа на институциите за  обхващане и задържане в образователната система на деца и ученици в  предучилищна и училищна възраст. Бе представена и междуинституционална платформа „Посещаемо и безопасно училище“. Софтуерът ще  бъде предоставен на областните управителите , а  идеята е те да получават достъп до информация  как институциите работят по механизма.

Имаше дискусии за  новия закон за водоснабдяване и канализация, който предстои да бъде внесен в Народното събрание до края на лятото.

В срещата участваха и министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, евродепутатът Асим Адемов, заместник-министърът на регионалното развитие Малина Крумова и началникът на политическия кабинет на министъра на регионалното развитие Весела Начева.

Срещата се проведе под егидата на търговишкия губернатор Митко Стайков.

 Снимка на Деня

Аспарухово отбеляза Кръстовден