Губернатори заседаваха в Търговище

Новините

26-02-2018, 13:54

Снимка:

Пресцентър Областна управа

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

МОН предприема допълнителни мерки за олекотяване на ученическите раници

Обсъждаха образованието и закон за ВиК

Областният управител на област Русе Галин Григоров участва в работна среща на областни управители и министри в гр. Търговище.

Акцент беше поставен върху въпроси за  образователната система. Областните управители коментираха с началника на политическия кабинет на МОН Николай Стефанов действията по механизма за съвместна работа на институциите за  обхващане и задържане в образователната система на деца и ученици в  предучилищна и училищна възраст. Бе представена и междуинституционална платформа „Посещаемо и безопасно училище“. Софтуерът ще  бъде предоставен на областните управителите , а  идеята е те да получават достъп до информация  как институциите работят по механизма.

Имаше дискусии за  новия закон за водоснабдяване и канализация, който предстои да бъде внесен в Народното събрание до края на лятото.

В срещата участваха и министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, евродепутатът Асим Адемов, заместник-министърът на регионалното развитие Малина Крумова и началникът на политическия кабинет на министъра на регионалното развитие Весела Начева.

Срещата се проведе под егидата на търговишкия губернатор Митко Стайков.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов