Училищен панаир на учебните предприятия в ПГИУ „Елиас Канети“

Парите

25-02-2018, 09:00

Снимка:

РУО Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Русенската филхармония с концерт на 21-ви, 19 часа в зала "Филхармония"

Десет екипа от ХІ и ХІІ клас привлякоха вниманието с иновации в производството на шоколад

При оспорвана конкуренция на 15 февруари 2018 г. в ПГИУ „Елиас Канети“ – Русе се проведе Вътрешноучилищен панаир на учебните предприятия (учебно-тренировъчните фирми). Учебното предприятие е модел на реално предприятие, в което учениците се обучават в условия, близки до реалната практика. Това е учебна среда, в която учениците могат да развият своята личностна, социална и професионална компетентност.

Десет екипа от ХІ и ХІІ клас привлякоха вниманието с иновации в производството на шоколад и шоколадови изделия, в търговията с биосладоледи, екологично архитектурно проектиране, електронна търговия на „мистерия в кутия“, система за сигурност в училище, биоземеделие и храни и др. и впечатлиха със своя професионализъм и успешно сътрудничество с реални предприятия. Атрактивното представяне, креативните идеи и силната конкуренция затрудниха журито, което трябваше да определи най-добрите.

Първо място зае УП „Аливиейшън” с иновативната си идея за оказване на първа медицинска помощ (услугата включва медицинска гривна за клиента, интернет приложение за осъществяване на връзка при медицински проблем с обучен доброволец и дрон за доставка на необходимото медицинско оборудване). Дейността на учебното предприятие прилага, доразвива и разширява идеята на екипа, спечелил през 2017 година Националното състезание „Социални иновации“, организирано от „Джуниър Ачийвмънт – България“.

На второ място се класира УП „Розея“ с предмет на дейност търговия с билки и билкова козметика.

На трето място се нареди УП „Роял Дриймс”, което превръща сънищата в приказка с предлаганото от тях най-подходящо спално бельо според зодията на клиента.

Учебните предприятия класирани на първите три места ще представят гимназията на ХХІ МЕЖДУНАРОДЕН ПАНАИР НА УЧЕБНИТЕ ПРЕДПРИЯТИЯ „МЛАД ПРЕДПРИЕМАЧ“ ТФ ФЕСТ 2018 „ДА ПОДАДЕМ РЪКА НА БЪДЕЩЕТО СИ!“, който ще се проведе на 26 и 27 април 2018 година в гр. Пловдив.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов