Фонд „Математика на бъдещето” финансира състезанието „Математическа атака”

Новините

24-02-2018, 09:00

Снимка:

ПМГ „Баба Тонка”

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ученици от Математическата обсъждаха със съдия престъпления срещу личността

За първи път

За първи път тази година, Фонд „Математика на бъдещето” финансира организираното от ПМГ „Баба Тонка” – Русе състезание „Математическа атака”. То се провежда в два кръга – задочен и очен.

 

След задочния кръг, за участие в състезанието са се регистрирали 40 ученици от IV клас /те участват индивидуално/, 16 отбора от V, VI и VII клас на ПМГ „Баба Тонка“ и 22 отбора от V, VI и VII  клас от следните училища:

 

ОУ „Иван Вазов“                  

ОУ „Любен Каравелов“

ОУ „Отец Паисий“                

ОУ „Олимпи Панов“   

ОУ „Васил Априлов“  

СУЕЕ „Константин-Кирил Философ“

СУ „Васил Левски“                                  

СУПНЕ „Фридрих Шилер“ 

 

Очният кръг на състезанието  се провежда днес , от 9:00 часа, в ПМГ „Баба Тонка”. Участието е безплатно. То се финансира изцяло от Фонд „Математика на бъдещето” към Училищното настоятелство. 

За учениците от IV клас, състезанието ще бъде индивидуално. Темата ще съдържа четири задачи за описване, подобни на задачите от задочния кръг.  

За учениците от  V, VI И VII клас, състезанието ще бъде отборно (3-4 участници). Темата ще съдържа шест задачи за описване, подобни на задачите от задочния кръг. В очния кръг могат да участват отбори от V, VI и VII клас от училища, които имат индивидуална покана от ПМГ „Баба Тонка“. Броят на отборите от всеки клас не трябва да надвишава броя на паралелките от съответния клас, в даденото училище.

 

Отборите от ПМГ„Баба Тонка”, участващи в състезанието, ще бъдат класирани отделно от останалите отбори.

 

Победителите в състезанието „Математическа атака” ще бъдат наградени на 14.03.2018 г., от 18:00 часа, в Аулата на ПМГ „Баба Тонка”.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)