Сдружение „Смело сърце” Русе започва тазгодишната си мартенска кампания

Животът

22-02-2018, 13:52

Снимка:

Сдружение „Смело сърце”

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Проф. Любомира Попова уважи приема на генералния консул на Русия в Русе

Със събраните средства ще бъде организирано Зелено училище

Сдружение „Смело сърце” Русе започва  тазгодишната си мартенска кампания днес. Председателката Стойка Панагонова каза, че през 2017 година акцентът в работата на Сдружението е поставен върху Клуба „Майки със смели сърца”. Ежедневно се поддържа фейсбук страница „Майки със смели сърца – Русе”, която към 31.12.2017 г. включва над 230 членове за своевременно запознаване с всички инициативи и постижения на клуба. Организирани потребители на Клуба са 25 майки на деца със специфични потребности. През изминалата година е проведена успешно кампания „Мартеници – 2017 г.” като на импровизирани щандове в Русенски университет, Кауфланд и в няколко русенски фирми са предоставени благотворително ръчно произведени от майките мартеници. Събраните средства са били достатъчно за организирани посещения на зоологическата градина в Букурещ и на Московския държавен цирк на 36 деца с увреждания и придружаващи ги родители. Майките са участвали активно при организиране и провеждане на изложбата и концерта към  фестивала „Светът е за всички”, проведен на 1 и 2 декември 2017 г. в Канев център. Незабравими ще останат за децата и техните родители проведените детски Коледни и новогодишни тържества.

Вече са уточнени основните места, където тази година ще бъдат експонирани произведените мартеници, като беше отбелязано, че тази година освен майките са се включили целите семейства – децата с увреждания и техните бащи. Графикът на базарите е следният: 23, 24 и 25 февруари от 10 ч. до 20 ч. в магазин Кауфланд (вътре до аптеката), срещу търговски комплекс Ялта и на 26, 27, 28 февруари и на 1 март от 10 ч. до 20 ч. в магазин CBA (халите).

Със събраните средства ще бъде организирано Зелено училище, където освен рехабилитационни дейности за децата е предвидено да се опознаят целите семейства, да се сприятелят и да обменят опит помежду си.

 

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов