Районна прокуратура – Плевен предаде на съд мъж, държал цигари без бандерол за 34 000 лева

Предстои насрочване на делото за разглеждане

Районна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу 40-годишен мъж, държал акцизни стоки без бандерол.

Обвинението срещу Тодор М. е за това, че на 24.01.2017г. на път Плевен - Никопол и в с.Буковлък, обл. Плевен държал акцизни стоки без бандерол – тютюневи изделия – 4620 бр. кутии с цигари, различни марки, на обща стойност 34 006 лева, когато такъв се изисква по Закона за акцизите и данъчните складове и Закона за тютюна, тютюневите и свързаните с тях изделия, като случая е немаловажен и предмета на престъплението е в големи размери. /3000 бр. кутии с цигари държал в лек автомобил и  1620 бр. кутии с цигари съхранявал в имот в с. Буковлък/. Престъпление по чл.234 от НК.

През януари 2017 г. обвиняемият придобил по неустановен начин акцизни стоки – 4620 бр. кутии с цигари различни марки, без бандерол, които оставил  за съхранение в обитаван от него имот  в с.Буковлък, като част от тях – 1620 бр. кутии скрил в тайник в пода на помещение.

Във вечерните часове на 24.01.2017 г. обвиняемият натоварил в личния си автомобил 3000 бр. кутии цигари и се отправил  от с.Буковлък към друго населено място. Същата вечер  служители на Сектор „ПИП” при ОД на МВР-гр.Плевен, след получена информация, извършили проверка на лекия автомобил, при която открили цигарите без бандерол.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов