Нови правила за пожарна безопасност за земеделските производители

Животът

22-02-2018, 10:00

Снимка:

областна дирекция на МВР

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Отпада заплащането на държавна такса към пожарната служба

Районната служба за пожарна безопасност и защита на населението във Велико Търново уведомява, че в Държавен вестник, брой 15 от 16.02.2018 г. са публикувани изменения на Наредба № 8121з-882/25.11.2014 г. за реда за осъществяване на държавен противопожарен контрол, касаещи контрола по спазване на правилата и нормите за пожарна безопасност при извършване на дейности в земеделски земи от органите за пожарна безопасност и защита на населението.

С въведените изменения отпада изискването за физическите и юридическите лица, осъществяващи дейности в земеделски земи, да притежават становище от съответната РСПБЗН за допускане до участие в жътвената кампания на земеделската техника, която ще използват.

Респективно отпада и необходимостта от заплащане на държавна такса в размер на 27лв. по Тарифа № 4 за таксите, които се събират в системата на МВР по Закона за държавните такси.

Обръщаме Ви внимание, че задълженията за спазване на правилата и нормите за пожарна безопасност при осъществяване на дейности в земеделските земи остават.  Същите са регламентирани в Наредба № 8121з-968/10.12.2014 г. за правилата и нормите за пожарна безопасност при извършване на дейности в земеделски земи, Обн. ДВ. бр.105 от 19 Декември 2014г., изм. и доп. ДВ. бр.21 от 10 Март 2017г. Органите за пожарна безопасност и защита на населението осъществяват контрол за спазване разпоредбите на цитираната наредба от всички ползватели и собственици на земеделски земи, както и лица, които преминават и/или осъществяват дейности в близост до тях.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)