Над 40 събития в 58- то издание на Мартенски музикални дни

Мисия

21-02-2018, 10:17

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Русенската филхармония с концерт на 21-ви, 19 часа в зала "Филхармония"

Тазгодишното издание на МФ „Мартенски музикални дни“ ще започне на 16 март, с концерт на Софийската филхармония и ще приключи на 1 април

       Вчера , в Заседателна зала на Община Русе, се проведе пресконференция по повод 58-мото издание на МФ „Мартенски музикални дни“. На събитието присъстваха зам.-кметът по хуманитарни дейности в Община Русе Иван Григоров и началникът на отдел „Култура“ в Община Русе Ива Чавдарова.   Тазгодишното издание на МФ „Мартенски музикални дни“ ще започне на 16 март, с концерт на Софийската филхармония и ще приключи на 1 април, с концерт на Русенския фестивален оркестър. Още в началото на фестивала публиката ще има възможност да присъства не само на самата церемония по откриването, а и да съпреживее една нова мащабна оркестрова творба – Девета симфония на Е. Табаков. Програмата включва селекция от елитни български и международни артисти и състави от цял свят, над 40 събития, над 650 участници от 16 държави, серия от силни фестивални дебюти, нови имена, творби и сценични партньорства, голямо разнообразие от оркестрови и ансамблови концерти, 12 световни и български премиери, образователни проекти, майсторски класове и изложби. Фестивалът ще привлече в Русе стотици почитатели на класическата музика от България и чужбина.

 

И тази година ММД ще предостави сцена на големите имена в българското изпълнителско изкуство, сред които Минчо Минчев, Светлин Русев, Пламена Мангова, Евгени Божанов, Красимир Щерев, Драгомир Йосифов, Явор Желев, Татяна Колева, клавирното дуо Генова – Димитров, Зефира Вълова, Явор Генов и още редица елитни български оркестри и ансамбли, сред които Софийска филхармония, КА „Софийски солисти“, ансамбъл „Акордати“, Русенска филхармония и др.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов