Урок по родолюбие в ДГ „Слънце”

Мисия

19-02-2018, 13:53

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

ГЕРБ почете паметта на Васил Левски в Русе

Изложба на детски книжки и комикси за Апостола

Традиционният урок по родолюбие в ДГ „Слънце”, посветен на 145-годишнината от гибелта на Васил Левски и 140 годишнината от Освобождението на Русе, протече под формата на интерактивно презентиране на популярния разказ на Иван Вазов „Апостолът в премеждие”. Специално за децата от детската градина бе нарисувана, кадър по кадър, всяка една сцена от разказа, представена в анимационен стил. Автор на рисунките е художникът Николай Бебенов – НИК, който в екип със Стоян Комитски, като подготвя и комикс версия на произведението.

Урокът бе съпроводен и от изложба на детски книжки и комикси за Апостола. Сред тях важно място зае рисуваната поредица на художника Владимир Коновалов, която е единствена по рода си у нас. Специално за годишнината, децата от третите подготвителни групи, с учители Татяна Томова, Радостина Николова, Петя Георгиева и Иванка Райкова, представиха кратка литературно-музикална програма, посветена на Левски. Малчуганите Христо Костов и Славчо Кунчев със завидно актьорско майсторство представиха стихотворенията „Синеок герой” и „Опълченците на Шипка”.

Голямата изненада за децата бе направена от представителите на клуба за исторически реконструкции „Традиционеръ” /Стоян Комитски – зам. директор на детската градина и Бисер Енчев/, които представиха униформата и въоръжението на Левски от Втората българска легия в Белград. 

Инициативата се организира за петнадесета поредна година в детската градинаи е с подкрепата на Русенския комитет „Васил Левски”, читалище „Христо Ботев” и Клуб „Традиционеръ”. През цялата седмица в ситуациите по физическа култура тече и паралелната инициатива „Лъвски скок”.

 

 

 

 

 

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)