Губернаторът готви в Бабово

Русе Лайф

17-02-2018, 18:30

Снимка:

Пресцентър Областна управа-Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

ФК „Дунав“ Русе привлече трима нови футболисти

На греяна ракия и зелева чорба дойдоха и депутати

Областният управител Галин Григоров откри третия фолклорен празник „Греяна ракия и зелева чорба от старовремснаката софра” в с. Бабово. В приветствието си към жителите и гостите той поздрави кмета на Бабово Пламен Пенков за вложените усилия в подготовката на тържеството,  подчерта чувствата на любов в българина към традициите, свързани със земята, даряващи ни с изобилие. Григоров пожела на всички присъстващи здраве и да пазят живи българските традиции.

Началото на празника беше дадено на площада пред читалището, а богатата програма включваше множество изяви на читалищни групи и клубове за народни танци.

Кулминация в програмата бяха конкурсите за най-блага греяна ракия, най-вкусна зелева чорба и най-автентична старовремска софра. Класиралите се на първите три места  бяха отличени с грамоти и награди. За първа година беше избран и най-напет юнак.

Всеки дошъл да уважи празника имаше възможност да се наслади на гозбите, приготвени по автентичните рецепти, завещани от баба Ханджийка.

Този празник е уникален не само за региона, но и за цялата страна.

Сред официалните гости бяха още депутатите  Искрен Веселинов, д-р Андриан Райков, Пенчо Милков и кметът на община Сливо поле Валентин Атанасов.

Организатори на събитието са Народно читалище „Н. Й. Вапцаров 1927г.”, кметството и пенсионерската организация в селото.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов