Започват студентските практики в Административния съд

Новините

16-02-2018, 10:49

Снимка:

Административен съд Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Честваме 140 години от Освобождението на Русе

За изминалите десет години Административен съд - Русе оказа съдействие в обучението на близо 850 студенти

За единадесета поредна година Административен съд – Русе е партньор на РУ „Ангел Кънчев“ в практическото обучение на студентите от специалността „Право“ по дисциплините „Административно право“ и „Административен процес“.

В помощ на професионалната им подготовка ще бъдат осъществени срещи с магистрати и осигурен достъп до съдебни заседания и документация по различни административни производства. Студентите ще получат практически умения и правни знания за работата на съдиите и видовете административни дела, ще научат повече за сроковете за издаване на съдебните актове и възможностите за тяхното оспорване.

 

Двуседмичните занятия на второкурсниците започват в понеделник, 19.02.2018 г., с две последователни срещи с магистрати от Административния съд. От 10.00 ч. в Тържествената зала на съда предстоят срещи със съдиите Росица Басарболиева и Ина Райчева, а от 14.30 ч. – със съдия Йълдъз Агуш.

 

За изминалите десет години Административен съд - Русе оказа съдействие в обучението на близо 850 студенти. За „отличното си партньорство и съществен принос в развитието на Юридическия факултет на РУ „Ангел Кънчев“, в края на ноември 2017 г. съдът получи от академичното ръководство юбилейна значка и грамота на специална церемония по повод отбелязването на 25-годишния юбилей на факултета. Отличие бе връчено и на зам.-председателя на АдмС-Русе съдия Елга Цонева за „принос в изграждането, развитието и утвърждаването на факултета“.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен