Губернаторът Григоров прие новоназначения генерален консул на РФ

Новините

15-02-2018, 15:34

Снимка:

Пресцентър Областна управа-Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Кметът Стоилов прие новия генерален консул на Русия Андрей Громов

Областният управител подари на консула сребърен плакет на славянските братя Св. св. Кирил и Методий и албум от Русе

Областният управител на област Русе Галин Григоров се срещна с новоназначения генерален консул на Руската федерация в       Русе Андрей Громов.

По време на срещата бяха обсъдени разнообразни възможности за сътрудничество предимно на регионално ниво. Громов подчерта значението на развитието на все по-тесни двустранни отношения в областта на хуманитарните, културните и търговско-икономическите отношения. В тази връзка бяха коментирани начини за сътрудничество предимно в сферата на туризма и винопроизводството.

Генералният консул подчерта огромната обща история между двата народа, като заяви, че тя не е само страница в нашето минало, а символ на близостта между българи и руси.

Громов отбеляза, че високо цени създадените взаимоотношения и увери, че сътрудничеството между двете институции ще продължи да се развива и укрепва. Григоров също акцентира на необходимостта от съхраняване близостта и продължаване съграждане приятелството между народите на България и Русия и занапред.

В края на срещата Громов подари на Григоров картина на модерна Москва, а областният управител подари на консула сребърен плакет на славянските братя Св. св. Кирил и Методий и албум от Русе.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов