В Пиргово губернаторът заряза лозите

Дунав

14-02-2018, 15:59

Снимка:

Пресцентър Областна управа

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

177 деца от Русе в творческо писане на английски език

Заместниците му бяха в масивите на Тетово и Екзарх Йосиф

В Пиргово областният управител Галин Григоров участва  в древния и обичан празник  в народния ни календар – Трифон Зарезан и  заряза  лози.

Григоров поздрави  присъстващите и  им пожела здраве и винаги да носят славата на Пиргово – люлката на гроздето и виното в нашия регион. Нека да почитаме и честваме празника на Св. Трифон, благославяйки плодородието на земята и човешкия труд. Нека да е благословено виното и хората, които го произвеждат,  заяви областният управител. Той отбеляза, че празникът се е запазил в хилядолетната ни история и характеризира любовта на българите към земята, която ни е дарила с прекрасно грозде и божествена напитка с аромат на вечност и слънце. Губернаторът посети частните лозови масиви, които се гледат от Милен Коев и Станчо Барбуков. Сред основните сортове отглеждано грозде там са Мускат Отонел, Шардоне, Мерло, Каберне и Гъмза. Общата площ на отглежданите лозя от Милен Коев и Станчо Барбуков надминава 150 дка.

Сред официалните гости на днешния празник бяха кметът на община Иваново  Георги Миланов, председателят на Общинския съвет на Иваново  Мариан Драшков и директорът на Областната дирекция по земеделие Борислава Братоева.

Двамата заместник- областни управители Валентин Колев и Свилен Иванов също уважиха празника в Тетово и в  Екзарх Йосиф. В Тетово бяха и директорът на дирекция „Екология и транспорт“ към община Русе Георги Игнатов, и директорът на „Паркстрой“ ЕООД Русе Красимир Коев

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов