„Старт в кариерата“ даде шанс на две момичета от община Ценово

Новините

10-02-2018, 09:00

Снимка:

Пресцентър Община Ценово

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Единодушно приеха бюджета на община Ценово за 2018-а

Ще работят като специалисти в отдел „Общинска собственост и специализирани общински дейности“

Таня Иванова и Камелия Крумова са най-новото попълнение в състава на общинската администрация в Ценово. Двете започнаха работа по Националната програма „Старт в кариерата“. Заявихме три свободни места в бюрото по труда, но документи подадоха само двама кандидати, съобщи зам.-кметът на общината Ваня Игнатова. Младите специалисти имат сключени договори за срок от девет месеца и ще работят като специалисти в отдел „Общинска собственост и специализирани общински дейности“. И двете момичета са бакалаври от Стопанска академия „Д. Ценов“ в Свищов. „Това е много добър шанс да започнем трудовата си биография и да се реализираме като специалисти. Опитът, който ще натрупаме в общинската администрация, със сигурност ще ни бъде от голяма полза“, каза Таня Иванова.

„Община Ценово се включва традиционно в програмите на социалното министерство. По „Старт в кариерата“ имаме заявки от десетина години. За съжаление, обаче, кандидатите да започнат работа при нас са много малко. От общината има много млади хора, които завършват висше образование. След като се дипломират повечето младежи предпочитат да останат в големите градове и да работят каквото им попадне“,  не скрива тревогата си Ваня Игнатова.

Радостен е фактът, че младият специалист Иван Иванов, който започна работа по същата програма в началото на миналата година, продължава да е на щат и да работи по специалността си в общинската администрация.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов