И губернатор Григоров се сбогува с Шарлопов

Новините

08-02-2018, 15:38

Снимка:

Пресцентър Областна управа

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Медният слитък от Русенския музея се върна от във Виена

В края на църковната служба прозвуча гласа на самия Шарлопов, който заявява, че е много важно след теб да останат хора и неща

Днес от 12:00 ч. в столичния храм „Св. София“ се състоя поклонението пред тленните останки на видния български бизнесмен и патриот Стефан Шарлопов.

Сред стотиците дошли да си вземат сбогом бяха политици, бизнесмени, банкери, множество приятели, както и областният управител на област Русе Галин Григоров. Той връчи съболезнователен адрес на близките на Шарлопов, в който се казва:

„…Имах възможността да го познавам предимно в качеството му на учредител на Национално движение „Българско наследство“ и мога да я заявя, че беше борбен и достоен човек! Човек, който се стремеше да съхранява и предава на идните поколения както ценностите на културно-историческото наследство на страната, така и моралната и нравствена устойчивост! Човек на честта и доблестта! Човек, който съграждаше по-добър свят!...“

В края на църковната служба прозвуча гласа на самия Шарлопов, който заявява, че е много важно след теб да останат хора и неща, които да показват какъв си бил и какво си направил.

Важно е да се отбележи, че Стефан Шарлопов беше не само изключителен предприемач, но и филантроп, един от учредителите на Национално движение „Българско наследство“, както и председател на Българския съюз по балнеология и СПА. Негови приоритети бяха съхраняването и реставрирането на паметници на културата, както и запознаването българската общественост с културно-историческото и природното богатство на страната.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов