60 години от създаването си чества вестникът „Студентска искра“

Новините

06-02-2018, 10:13

Снимка:

Пресцентър Русенски университет

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Университетът влиза в Център за върхови постижения по информационните технологии

Ректорът на Русенския университет проф. Велизара Пенчева отличи с Кристален знак екипа

Празник, посветен на 60-годишнината на единствения университетски вестник, който не е променил своето име и се е издавал без прекъсване, събра в Русенския университет настоящи и бивши членове на редколегията. Екипът на „Студентска искра“, воден от главния редактор Анелия Манукова, посрещна гостите и припомни емоционални моменти от историята на изданието.

Гости на тържеството бяха ректори на Русенския университет, членове на академичното ръководство, преподаватели, студенти, бивши членове на редколегията на Студентска искра. В словото си главният редактор на вестника доц. Анелия Манукова отчете приноса на всеки от ректорите за развитието на вестника, на редакционните екипи и сподели предизвикателствата, които са имали в годините.

Ректорът на Русенския университет – проф. Велизара Пенчева отличи с Кристален знак екипа на вестника, а грамота за съхраняване на историята на висшето училище получи доц. Манукова. Проф. Христо Белоев отправи поздравление като председател на Общинския съвет в Русе и разказа свои студентски спомени с „Искрата“. Той връчи поздравителен адрес от името на кмета на Общината, а пожелания към екипа бяха получени от Областна администрация- Русе, Съюза на българските журналисти, Регионална библиотека „Любен Каравелов“, вестник „Бряг“.

Екипът на академичното издание отличи с плакети ректорите, подкрепяли в. „Студентска искра“ през годините - Атанас Митков, Митьо Кънев, Марко Тодоров, Христо Белоев, Велизара Пенчева. Отличия бяха връчени и на главните редактори, ръководили вестника в неговата 60-годишна история.

След официалната част участниците разгледаха изложбата „Пламъкът, наречен „Студентска искра“. 60 години приемственост“, показваща моменти от историята на изданието. Там бяха наградени и победителите в конкурсите за литературна творба и художествено-творческа творба, тематично насочени към годишнината на вестника. 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)