Бяла почете паметта на Юлия Вревская

Животът

06-02-2018, 09:41

Снимка:

Пресцентър Областна управа

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пламен Нунев поздрави Бяла, Стърмен и Босилковци с Бабинден

Губернатор Григоров припомни думи на Тургенев за милосърдната сестра

Заместник- областният управител на област Русе Валентин Колев участва в поклонението за  140-та годишнина от смъртта на баронеса Юлия Вревская в  Бяла. Той поднесе венец и цветя на паметника на баронесата на площада в града. Той връчи поздравителен адрес на кмета на община Бяла  Димитър Славов от името на областния управител Галин Григоров, в който се казва:

Радостен съм от факта, че чрез настоящия ритуал скланяме глава и отдаваме почит към цветето на петербургското общество, към едно нежно и кротко сърце, непознаващо друго щастие освен да помага на нуждаещите се! Позволете ми да припомня трогателните думи на изключителния Тургенев по повод смъртта й „… болните войници, за които тя се е грижела, докато е можела да се държи на крака, по ред ставали от заразените си леговища, за да поднесат към засъхналите й устни няколко капки вода…!

Официалните гости бяха и народните представители  Светлана Ангелова и д-р Андриан Райков, генералният  консул на Руската федерация в Русе  Андрей Громов, майор Васил Петров, началник на сектор във Военно окръжие Русе, кметове на общини , председатели на общински съвети и други.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)