Посрещнаха стажанти в Областна управа

Новините

05-02-2018, 13:32

Снимка:

Пресцентър Областна управа

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Губернатор Григоров поздрави новия генерален консул на РФ Андрей Громов

Преслава Предова и Борислав Николов са одобрени след конкурс и ще работят като младши юрисконсулти 9 месеца

Областният управител на област Русе  Галин Григоров и неговият екип посрещнаха двама младежи по програма „Старт на кариерата“. Григоров ги приветства, че се избрали за първо работно място Областна управа Русе и ги увери, че ще работят по реални казуси и в сплотен колектив. Той подчерта, че участието им в настоящата програма е важно, защото ще развият професионални компетенции и трудови навици. Той пожела на младите юристи да постигат  набелязаните цели.

Новите колеги Преслава Предова и Борислав Николов са  одобрени след конкурс и  ще работят като младши юрисконсулти 9 месеца. И двамата са магистри по право от Русенския университет, Преслава е завършила средното си образование в СУЕЕ „Свети Константин-Кирил Философ“, а Борислав е възпитаник на Професионалната гимназия по икономика и управление „Елиас Канети“.

Основната цел на Програмата е да бъдат осигурени възможности за придобиване на трудов стаж на безработни младежи, като по този начин се улесни прехода между образование и заетост.

От 2008 г. Областна администрация Русе всяка година назначава младежи по Национална програма „Старт на кариерата“.

Инициативата дава възможност да се осигури работа в публичната администрация на младежи до 29 години с висше образование, съгласно Националния план за действие по заетостта през 2018 г. и е финансирана със средства от бюджета на Министерството на труда и социалната политика.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)