Пламен Нунев отива Националната молитвена закуска с Тръмп

Снимка:

Пресцентър ГЕРБ Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Придружава го Цветан Цветанов. В делегацията на ГЕРБ за първи път са Йорданка Фандъкова, Димитър Николов и кметът на Пловдив Иван Тотев

Народният представител от ГЕРБ в 19-и МИР – Русе Пламен Нунев ще участва за шести пореден път в Националната молитвена закуска във Вашингтон при президента Доналд Тръмп. Той ще бъде придружаван от председателя на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов. В делегацията на ГЕРБ за форума за първи път участват и заместник-председателите на ГЕРБ Йорданка Фандъкова ,кмет на София и Димитър Николов, кмет на Бургас и кметът на Пловдив Иван Тотев.

Националната молитвена закуска е международен форум, който се организира съвместно от Белия дом и Конгреса на САЩ. Провежда се ежегодно през първия четвъртък на февруари, като Камарата на представителите и Сенатът се редуват в председателстването на закуската. Това е едно от най-значимите събития в политическия живот на САЩ.  По време на закуската, освен президентът на САЩ, традиционно присъстват и членове на правителството, Конгреса, дипломатическия корпус, висшата администрация и въоръжените сили на САЩ. На форума се канят още дипломати, бизнесмени, политически, религиозни, научни, стопански и държавни лидери от различни държави. По време на посещението си в САЩ, Нунев ще участва в редица срещи с представители на правителствения и неправителствения сектор.