Внезапно почина Диана Николова

Животът

05-02-2018, 10:04

Снимка:

Пенка Попова

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

НАП- Русе напомня: Безработните дължат месечно по 20,40 лв. за здравни вноски

Тя бе председател на Областния обществен съвет за социално включване на хората с увреждания в Русе

Дианка Николова е родена на 27 февруари 1968.. Много енергична и харизматична е била още като много малка, разказват колегите й. Един ден Дианка се качила на опасно високо място на едно черешово дърво и за нещастие е паднала от него и наранила фатално гръбначния си стълб. Последвали няколко хирургични интервенции , дълго  лежане в гипсово корито, после  следват други  медицински ограничения.  Усложненията се задълбочили. Така постепенно Дианка получила изкривявания на гръбначния стълб и  нарушение на цялостните опорно двигателни фунции.

Всичко това формирало у Дианка чуствителност към хората с увреждания и постепенно тя се е превърнала в техен защитник. Активно „участва в разработване  и предоставяне на  алтернативни социални услуги и подпомагат значително хората с увреждания.

Дианка е работила като счетоводитл в завод „Георги Димитров”, като социален работник в Сдружение „Смелост”, като експерт в областна администрация Русе и като управител на сдружени с нестопнска цел в обществена полза „Регионална достъпност”.

Много са инициативите, които тя е подкрепяла, а често и  е предлагала. Така е с  фестевала на хората с увреждания „Светът е за всички”, Детските утро „Коледата е за всички” и „Великден е за всички”, редица иновативни социални услуги.  Поклонението пред  тленните останки на Диана Николова  ще бъде на 6 февруари (вторник) от 10.00 ч. в гробищен парк "Чародейка"



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов