Представят книгата „Криминалистите“ на Людмил Георгиев

Русе Лайф

04-02-2018, 09:00

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ключов акцент в бюджета на Русе е са изпълнение проектите по ОП „Региони в растеж“

На 6 февруари в библиотеката от 18 ч.

Представяне на книгата „Криминалистите“ на доц. д-р Людмил Георгиев. Гост на събитието ще бъде и Делян Илиев – управител на издателство „Атеа“.

 „Криминалистите“ е четиво, създадено на основата на действителен случай в Русе, като са променени имената на част от героите. Книгата е предназначена за любителите на „чистата“ криминалистика, които обичат да анализират и разплитат сложни случаи на основата на факти, знания и интуиция.

Чрез книгите от поредицата „Криминалистите“, авторът доц. д-р Людмил Георгиев и издателство „Атеа“ ще представят серия от заплетени случаи, в разкриването на които активно ще могат да участват и читателите. Според издателя Делян Илиев, подобен тип книги се издават за първи път.

Доц. д-р Людмил Георгиев е дългогодишен полицейски служител с практически, преподавателски и изследователски опит в областта на експертно-криминалистическата дейност и разследването на престъпления. Понастоящем е хоноруван преподавател по криминалистика и съдебни експертизи в Академията на МВР, Юридическия факултет на Русенския университет и Варненския свободен университет. Автор е на 10 художествени книги, съавтор на още толкова. Има издадени и 13 авторски и съавторски учебни пособия.

По време на представянето на книгата „Криминалистите“ доц. д-р Людмил Георгиев ще покаже и трейлъра на новия си документален филм „В океана с „Норвежкия дух“.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов