Предвижда се увеличение на таксите за товарни автомобили в Румъния

Парите

04-02-2018, 09:00

Снимка:

АПИ

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

В Румъния обявиха състава на новото правителство

При вече закупена винетка, няма да има задължение да се вземе нова

Според проектозакон, публикуван от румънското Министерство на транспорта, таксите за използване на републиканската пътна мрежа на Румъния от тежкотоварни превозни средства ще се увеличат най-малко с 85%, съобщават от Българо- румънската търговско- промишлена палата. Промяна няма да има единствено за леките автомобили (категория А) и товарните превозни средства с обща допустима маса от 0 до 3.5 тона (категория B). Например таксата (която се плаща под формата на електронна винетка) за товарни превозни средства с обща допустима маса между 3.5 и 7 тона (категория C) ще се увеличи от 4 на 12 евро (за един ден), от 16 на 30 евро (за 7 дни), от 32 до 60 евро (за 30 дни), от 92 на 171 евро (за 90 дни) и от 320 на 600 евро (за 12 месеца).

 

Променените цени ще важат за всички, които си закупят електронна винетка след влизането в сила на проектозакона, който все още е на ниво обсъждане. При вече закупена винетка, няма  да има задължение да се вземе нова, а ще може да се използва старата докато не изтече нейният срок.

 

Актуалните цени на електронните винетки в Румъния са публикувани на адрес:  https://www.roviniete.ro/bu , откъдето също така може да се закупи винетка.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов