Магията на Хари Потър влезе в Русенската библиотека

Новините

02-02-2018, 13:48

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Нощ на книгите за Хари Потър в библиотеката

Децата се впуснаха във вълнуващо и незабравимо приключение

Регионална библиотека „Любен Каравелов“ се включи в четвъртото издание на Нощта на книгите за Хари Потър. „Фантастични животни“ беше темата на международното събитие тази година. Спонсор на инициативата в Русе стана Акционерно дружество “Пътинженеринг”, с изпълнителен директор инж. Кръстю Пейков.  В специално украсената за вечерта Зала „Изкуство”  се събраха  почитатели на Хари Потър, за да се включат в магически турнир. С помощта на „Разпределителната шапка”, децата се разделиха в четири отбора, които носеха имената на домовете Грифиндор, Хафълпаф, Слидерин, Рейвънклоу. Участниците преминаха през четири зони на изпитание и бяха изправени пред  интересни предизвикателства, загадки, магически главоблъсканици и логически игри. За реда и дисциплината по време на надпреварата се грижеха „префекти“. 

Децата се впуснаха във вълнуващо и незабравимо приключение, в което трябваше да отговарят на въпроси, свързани със съдържанието на книгите за Хари Потър, да  решават магически квадрат, да  „отключват” загадките във вълшебните кутии, да разкодират думи и да влязат в ролята на актьори  и художници. Впечатляваща беше срещата с Хагрид, пазителят на зверовете, с когото всички искаха да се снимат. 

С награди си тръгнаха не само отборът победител – Рейвънклоу, а и  присъствалите на магическото приключение.  

 

Екипът на Регионална библиотека „Любен Каравелов“ благодари на доброволците Даниел Йорданов (в ролята на Хари Потър), Емилия Димитрова, Йоана Петрова, Ивелин Иванов, Вероника Светославова и Преслава Иванова, които участваха в организирането и реализирането на събитието.

 

Инициатор на международната инициатива „Нощ на книгите за Хари Потър” е британското издателство „Bloomsbury“, което публикува всички книги на Джоан Роулинг (Harry Potter Book Night). Първата книга "Хари Потър и философският камък", е публикувана през 1997 година. Вече 20 години историята за Хари Потър има своите милиони почитатели по цял свят.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов