Окръжна прокуратура – Плевен предаде на съд шофьор, причинил смърт на пешеходец

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда

Окръжна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу 25-годишен шофьор, който при управление на автомобил причинил смърт на пешеходец.

Обвинението срещу Владислав В. е за това, че на 12.07.2017 г., около 17:15 часа, в гр.Плевен, на ул.“Иван Вазов“, при управление на лек автомобил марка „Форд“, нарушил правила за движение по пътищата, като се движел с превишава за  населено място скорост 59,76 см/ч., при разрешена до 50 км/ч., и по непредпазливост причинил смъртта на пешеходец.  Престъпление по чл.343, вр. чл.342 от НК.

На 12.07.2017 г, в гр. Плевен, около 17:15 часа, обвиняемият и негов познат, след приключване на работния ден, се качили в лек автомобил, като обвиняемият управлявал колата. Движел се със скорост 59,76 км/ч, в посока към центъра на гр.Плевен и кръстовището между ул.“Иван Вазов“ и ул.“Неофит Рилски“.  В същото време, на южния тротоар на ул.“Иван Вазов“, се намирал пешеходеца Добри А., който предприел тичайки, пресичане на улицата. Обвиняемият, след като възприел пресичащия пешеходец незабавно предприел спиране. Поради това, че се движел със скорост над максимално разрешената, не успял да спре и последвал сблъсък, между лекия автомобил и пешеходеца. Веднага след ударът, обвиняемият спрял и оказал помощ на пострадалия, който бил контактен. Добри А. бил транспортиран до „Спешно отделение“ при УМБАЛ, но въпреки оказаната медицинска помощ починал от уврежданията получени при катастрофата.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен