Балетът на Държавна опера Русе набира професионални танцьори

Краен срок за кандидатстване- 05 февруари до 17.00 часа

Балетът при Държавна опера-Русе, България търси професионални танцьори. Конкурсът ще е в Балетно студио на Държавна опера Русе, на : 10 и  11 (събота и неделя) февруари 2018 г. от 14.00

Краен срок за кандидатстване- 05 февруари до 17.00 часа. Условия: До изтичането на срока за кандидатстване, кандидатите следва да предоставят по e-mail: ruseoperaballet@gmail.com: Кратка автобиография; 3 снимки: портрет, в цял ръст с видими контури на тялото, в арабеск; Видеоклип/линк с две солови изпълнения: вариация, представяща класическа балетна техника (на палци за жените) и солово изпълнение (може и с партньор), представящо модерна танцова техника.

 

Прослушването ще се проведе на 10 и 11 февруари 2018 г. от 14.00 часа в балетното студио на Държавна опера Русе, ул. "Муткурова" № 32, ет. 3 и има за цел набирането на балетни танцьори за предстояща премиера на балета Лебедово езеро (м. април 2018 г.). 

Всички кандидати трябва да бъдат в балетното студио един (1) час преди началото на прослушването. Кандидатите, които ще бъдат допуснати до прослушването, трябва да са родени между 1 януари 1988 г. и 31 декември 1998 г. Кандидатите ще бъдат преценявани по ниво на представяне в класически екзерсис. 

По преценка на Комисията, ръководена от Художествения директор Силвия Томова, от кандидатите може да се изиска да представят една (1) вариация на класическия репертоар и едно (1) съвременно соло по техен избор. Кандидатите трябва да донесат със себе си музиката за соловите изпълнения на CD или USB Flash drive. 

На одобрените кандидати ще бъдат предложени срочни договори за една (1) година с опция за продължаването им. Класически репертоар на Балета при Държавна опера Русе: "Лебедово езеро", "Спящата красавица", "Жизел", "Дон Кихот", "Лешникотрошачката". Модерен репертоар: "Ромео и Жулиета", "Полет към светлината", "Годишни времена" – Вивалди, "Снежанка и 7-те джуджета".



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)