КЛУБ 33 среща меломани и колекционери на грамофонни плочи

Русе Лайф

28-01-2018, 09:00

Снимка:

МАКС КЛУБ РУСЕ

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Гл. комисар Николов и губернатор Григоров похвалиха русенската пожарна

Те ще са всяка трета сряда от месеца /без юли и август/, като проектът е с тригодишно продължение

Една нова инициатива, наречена „Клуб 33“, се роди в Русе в първия месец на новата година. На 17 януари известният със своите интересни музикални попадения МАКС КЛУБ РУСЕ откри и проведе първото издание на своя нова клубна форма.

„Клуб 33“ като събитие практически среща интересите на меломани и колекционери на грамофонни плочи. Тези срещи ще са всяка трета сряда от месеца /без юли и август/, като проектът е с тригодишно продължение. „Клуб 33“ ще започва в 18 часа и ще продължава до 21 часа, входът ще е свободен. За участниците е осигурен марков грамофон, със съответните качествени грамофонна доза и игла.

Първата среща на новия тематичен клуб премина с участието на 30-на колекционери, които предоставиха интересна информация за собствените си колекции от грамофонни плочи. Няколко от тях дариха на МАКС КЛУБ РУСЕ стотина западни издания на редки музикални плочи с рок, джаз, класическа музика и други стилове.

Разбира се, „Клуб 33“ си има и своите регламенти, които по думите на екипа всъщност са минималните условия за провеждане на срещите. като всеки участник ще може да представи своя любима плоча в рамките на 20 минути /една страна на плоча без прекъсване и обръщане/. С грамофона борави представящият плочата /освен ако не желае друг да му помага/. Това представяне е по ред на записване /първите пристигнали - първи се записват!, ако желаят…/. Възможно е времето на провеждане на съответното клубно събитие /максимум три часа/ да не е достатъчно. Отпадат всички записани за деня, за които времето не стига! Следващия път процедурата е ново записване и т.н. по реда.

Тези подробности са необходими, за да преминават срещите в „Клуб 33“ приятно и полезно. Такава подробност също е, че участието в клубните срещи не е свързано със задължителна консумация на бара.

И още нещо. Всеки участник може да остави в клуба на определено за целта място две грамофонни плочи /за предпочитане западно издание/ при следните условия: оставаш две плочи – вземаш двe /ако участникът счита, че размяната е равностойна/; или - оставаш една, две, три и повече плочи – не вземаш,  т.е. ДАРЯВАШ , но не Клуба, а членовете му! 

 

МАКС КЛУБ РУСЕ разполага със 80-90 седящи места. Разположен е на Главната улица в Русе, малко след Халите, отсреща вдясно.

Екипът на  МАКС КЛУБ РУСЕ включва добре познати в арт клубната дейност русенци - Иво Ботев, Николай Ханджиев, Петър Стаменков, Пламен Чолаков, Росен Анчин, Цветан Господинов. Това са хората, към които всеки меломан и колекционер на винил може да се обърне и да получи/размени необходимата информация за Клуба и неговите изяви. Да направи практични предложения за подобряване на обявените условия при стартирането на новата клубна дейност.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов