Нов хематологичен кабинет в диагностичния консултативен блок към КОЦ- Русе

Животът

28-01-2018, 09:00

Снимка:

КОЦ- Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Френските скаути даряват КОЦ – Русе утре

Регистрираните пациенти в русенския онкодиспансер от тези групи диагнози са 750 човека

Нов хематологичен кабинет заработи в диагностичния консултативен блок към Комплексния онкологичен център. От началото на януари в него се проследява лечението и състоянието на хората с онкохематологични заболявания от Русе и региона. Регистрираните пациенти в русенския онкодиспансер от тези групи диагнози са 750 човека. Сред тях най-много са случаите с лимфоми и левкемии. Лимфомът е най-често срещаното злокачествено заболяване, което се появява в следствие на грешка в производството на лимфоцити, водещо до появата на туморни клетки.

Левкемия е общото название на група онкологични заболявания, характерни с безконтролно разрастване на тъкани и различна етиология. Може да се срещнат и названия като левкоза, лимфосарком, рак на кръвта. Симптоматиката се проявява в зависимост от конкретната й форма на туморните клетки и протича при постепенно заместване на нормалните клетки с левкозни.

Лечението на този вид заболявания е продължително и трудно за пациентите. Затова е важно те да получават адекватна и компетентна грижа. Разкриването на новия хематологичен кабинет ще улесни значително проследяването и лечението на болните. Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)