Две нови попълнения в Държавна опера - Русе

Русе Лайф

27-01-2018, 09:00

Снимка:

Държавна опера Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Кмерна музика в НУИ „Проф. Веселин Стоянов“

Глория Кънева - мецосопран и Иван Пенчев – тенор тръгват от НУИ - Русе


          Глория  Кънева е  родена на 01.09.1993г. в  град Русе. Завършила е НУИ ,,Проф.Веселин Стоянов‘‘ Русе с класическо пеене в класа на Катрин Емилова. В момента e магистърски курс в НМА ,,Панчо Владигеров“ София със специалност класическо пеене в класа на проф. Илка Попова и доц. д-р Николай Моцов. Изучава актьорско майсторство в класа на акад. Пламен Карталов и Вера Петрова.
През април 2017-та е избрана да участва в  турне на „Национална Музикална академия“ в оперните театри на  Пловдив,Бургас и Стара Загора като солист . 

           
Иван Пенчев  е роден на 15.04.1992г. в град Русе.Завършил  НУИ “Проф.Веселин Стоянов“,град Русе със специалност класическо пеене в класа на Георги Делиганев.През 2012 година е приет в НМА“проф.Панчо Владигеров“,  град София в класа на проф.Илка Попова и гл.асистент –доц. док. Николай Моцов. В НМА изучава актьорско майсторство в класа на академик Пламен Карталов.
През  ноември  2017 година ,  печели втора награда при неприсъдена първа , на Първи академичен конкурс за оперета и мюзикъл, град София.

Първата изява на младия тенор е в операта "Царицата на чардаша", която ще се представи  на 23 януари от 19 часа в читалище „Развитие”1869  в Разград

.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов