200 даровити деца получиха награди за постижения

Мисия

26-01-2018, 19:18

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Деца намериха скъп телефон и го предадоха в полицията

Кметът:Гордеем се с вашите постижения. Вие сте посланиците на нашия град и ви благодаря, че сте амбициозни и всеотдайни. Продължаваме да подобряваме спортната и образователната инфраструктура в Русе

Днес, в зала „Европа“, се проведе церемония по връчването на грамоти на деца с изявени дарби за 2017-а година. На събитието присъстваха кметът на Община Русе Пламен Стоилов, заместник-кметът по хуманитарни дейности Иван Григоров, директорът на дирекция „Култура и образование“ Ирена Петрова, началникът на отдел „Образование, младежки дейности и спорт“ Сашо Щерев, началникът на РУО-Русе Росица Георгиева, директори на училища, преподаватели, ученици и гости.

 

Гордеем се с вашите постижения. Вие сте посланиците на нашия град и ви благодаря, че сте амбициозни и всеотдайни. Продължаваме да подобряваме спортната и образователната инфраструктура в Русе, за да създаваме все по-добри условия, заяви  Стоилов и благодарии на родителите и преподавателите на децата.

 

189 възпитаници от 13 общински и 5 държавни училища са получили допълнително материално стимулиране през 2017 година от бюджета на Община Русе. Финансовите стимули са за призови класирания от конкурси в областта на културата, изкуството, науката и спорта – общински и регионални етапи, от национални олимпиади, състезания, държавни първенства по различни видове спорт, ученически игри и др. С едногодишни стипендии са отличени общо 11 ученици, от които една ученичка от ПАГ „Гео Милев“, четерима ученици от ПМГ „Баба Тонка”, двама от Средно училище „Васил Левски“, един ученик от СУ „Христо Ботев“ и трима ученици от СУЕЕ „Свети Константин-Кирил Философ”. Те са завоювали първи места на Националното състезание по математическа лингвистика, Зимните състезания по информатика, ХХХІІІ Национална олимпиада по информатика, Първо място по тласкане на гюлле от финалите на Ученическите игри, на Държавно първенство по пневматично оръжие, бронзов медал на Балканска олимпиада по информатика, бронзов медал на Европейско първенство бокс за девойки и други.

 

В програмата се включи и Марина Петрова от вокално студио „Слънчеви ноти“ с художествен ръководител Наталия Константинова, която изпълни „Детството си отива“.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)