Фонд „Математика на бъдещето” финансира състезание „Математическа атака”

Новините

21-01-2018, 09:00

Снимка:

ПМГ „Баба Тонка”

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Годината започна с нови международни успехи на бургаските математици

То се провежда в два кръга – задочен и очен

За първи път тази година, Фонд „Математика на бъдещето” ще финансира организираното от ПМГ „Баба Тонка” – Русе състезание „Математическа атака”. То се провежда в два кръга – задочен и очен.

 

ЗАДОЧЕН КРЪГ

В този кръг са включени задачи от учебното съдържание по математика от задължителната и факултативната подготовка на съответния клас. Темите са изготвени от учителите по математика от ПМГ „Баба Тонка”. В него могат да участват всички ученици от IV до VII клас. Темите от задочния кръг за 2017/2018 година са публикувани на уеб страницата на състезанието - http://mg-babatonka.bg/~web37_math/index.php?st=comp

 

ОЧЕН КРЪГ

В този кръг могат да участват индивидуално ученици от IV клас и отбори от V, VI и VII клас. Очният кръг ще се проведе на 24.02.2018 г. от 9:00 часа в ПМГ „Баба Тонка”. Участието в състезанието е безплатно. То се финансира изцяло от Фонд „Математика на бъдещето” към Училищното настоятелство.

 

За учениците от IV клас, състезанието ще бъде индивидуално. Темата ще съдържа четири задачи за описване, подобни на задачите от задочния кръг. Могат да участват всички ученици от IV клас, регистрирали се на електронната платформа https://goo.gl/forms/hthAcG6hk5emKmnA3  до 21.02.2018 г.

 

За учениците от  V, VI И VII клас, състезанието ще бъде отборно (3-4 участници). Темата ще съдържа шест задачи за описване, подобни на задачите от задочния кръг. В очния кръг могат да участват отбори от V, VI и VII клас от училища, които имат индивидуална покана от ПМГ „Баба Тонка“. Броят на отборите от всеки клас не трябва да надвишава броя на паралелките от съответния клас, в даденото училище.

 

Всички отбори трябва да се регистрират на електронната платформа - https://goo.gl/forms/hthAcG6hk5emKmnA3 до 21.02.2018 г.

 

Отборите от ПМГ„Баба Тонка”, участващи в състезанието, ще бъдат класирани отделно от останалите отбори.

 

Победителите в състезанието „Математическа атака” ще бъдат наградени на 14.03.2018 г. от 18:00 часа в Аулата на ПМГ „Баба Тонка”.

 

Фонд „Математика на бъдещето” и ръководството на ПМГ „Баба Тонка”-Русе отправят покана към всички ученици да се включат в надпреварата! Снимка на Деня

Щрихи от Плевен