Националното състезание по приложна електроника в ПГЕЕ „Апостол Арнаудов“

Новините

20-01-2018, 10:00

Снимка:

ПГЕЕ „Апостол Арнаудов“

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Проверяват пешеходните пътеки в Русенско

Състезанието се организира от училището и търговска верига „Елимекс“

В ПГЕЕ „Апостол Арнаудов“ за седми пореден път се проведе училищния кръг от Националното състезание по приложна електроника „Мога и зная как“ по календара на МОН.

Състезанието се организира от училището и търговска верига „Елимекс“. В него взеха участие 19 ученици от две възрастови групи: VІІІ-Х клас и ХІ-ХІІ клас. То премина в две части.  В първата учениците решаваха теоретични тестове с включени въпроси от учебните дисциплини електротехника, градивни елементи, аналогова схемотехника и цифрова схемотехника, а във втората  изпълняваха практически задания по изработката на светодиоден предупредителен знак и електронно зарче за съответната възрастова група.

Писмените работи и изпълнението на практическите задания бяха оценявани от представители на търговската верига „Елимекс“ под ръководството на инж. Детелина Иванова – мениджър „Обучение и квалификация“ във фирмата, която изрази своето голямо задоволство от отличната теоретическа и практическа подготовка на учениците в областта на приложната електроника. Тя заяви, че от всичките си участия в състезанията през тази учебна година учениците на ПГЕЕ „Апостол Арнаудов“ са се справили най-добре и това една голяма предпоставка да станат сериозен конкурент на другите професионални гимназии в регионалния и националния кръг на състезанието „Мога и зная как“. На тази мисъл я навеждат резултатите от работата на участниците, които постигнаха най-висок лрой точки от 80 до 94 точки при 100 възможни и застават на челните места в класирането, както следва:

В първа възрастова група:

І място – Християн Петров – 10-в клас

ІІ място                – Борислав Борисов      – 9-г клас

ІІІ място               – Велико Мънгов – 10-в клас

 

Във втора възрастова група:

І място – Николай Монев – 12-е клас

ІІ място                – Павлин Банев – 11-д клас

ІІІ място               – Ппетър Петров – 11-в клас

 

Всички класирали се бяха наградени от инж. Детелина Иванова със сертификати и ваучери за магазин "Елимекс" на стойност от 5 до 20 лева за закупуване на електронни компоненти, с които бъдещите електротехници изработват самостоятелните си електронни проекти.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов